Casino & Betting för alla. Vi guidar dig i Gambling-Djungeln!

Stavhopp Em 2022: Datum, Plats Och Deltagare – Allt Du Behöver Veta

This article provides information about the upcoming pole vault event in 2022. It covers details such as the date, location, and participants, giving readers a brief overview of what to expect from the competition.

Stavhopp är en av de mest spännande och tekniska grenarna inom friidrott. Det är en sport där atleterna använder sig av en lång stav för att hoppa över en ribba. Stavhopp EM 2022 är ett evenemang som kommer att samla de bästa stavhopparna från hela Europa för att tävla om titeln som mästare. I den här artikeln kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om Stavhopp EM 2022, inklusive datum, plats och deltagare.

Datum och Plats

Stavhopp EM 2022 kommer att äga rum i München, Tyskland. Evenemanget kommer att pågå från den 15:e augusti till den 21:a augusti. Tävlingarna kommer att hållas på Olympiastadion i München, en ikonisk arena som tidigare har varit värd för Olympiska spelen. Det är en perfekt plats för att rymma den stora publiken och ge en fantastisk atmosfär för tävlingarna.

Deltagare

En av de mest framstående deltagarna i Stavhopp EM 2022 är Armand Duplantis, den svenska stavhopparen som har imponerat stort under de senaste åren. Duplantis är regerande mästare i Stavhopp EM och kommer att försvara sin titel i München. Han har redan visat sin talang och potential genom att sätta flera världsrekord i stavhopp. Duplantis kommer att vara en av de största favoriterna inför tävlingen och förväntas prestera på toppnivå.

Förutom Duplantis finns det också flera andra svenska medaljhopp i Stavhopp EM 2022. Khaddi Sagnia, en framstående svensk längdhoppare, kommer att delta i tävlingen och har potential att nå en topplacering. Thobias Montler, Perseus Karlström, Daniel Ståhl och Simon Pettersson är några andra svenska deltagare att hålla ögonen på. Dessa atleter har alla visat sin talang och potential i sina respektive grenar och kommer att kämpa för att nå framgång i München.

Tävlingsprogram

Stavhopp EM 2022 kommer att ha ett omfattande tävlingsprogram med flera olika grenar. Här är en översikt över de viktigaste händelserna och tiderna för de svenska deltagarna:

  • Torsdag, 18:e augusti, kl. 10:50: Kvalificering för stavhopp (Armand Duplantis)
  • Lördag, 20:e augusti, kl. 20:05: Final för stavhopp (Armand Duplantis)

Det är viktigt att notera att tiderna kan komma att ändras, så det är alltid bra att dubbelkolla det officiella tävlingsprogrammet för att vara säker på att du inte missar något.

TV-sändning

För de som inte har möjlighet att vara på plats i München för att se tävlingarna live kommer det finnas möjlighet att följa evenemanget via TV-sändning. SVT och SVT Play kommer att sända Stavhopp EM 2022 som en del av EM-veckan. Detta ger alla friidrottsfans möjlighet att följa sina favoritdeltagare och uppleva spänningen och dramatiken i stavhoppstävlingen.

Avslutning

Stavhopp EM 2022 kommer att vara en spännande och prestigefylld tävling där de bästa stavhopparna från hela Europa kommer att tävla om titeln som mästare. Evenemanget kommer att äga rum i München, Tyskland, på Olympiastadion. Armand Duplantis, den svenska stavhopparen, kommer att vara en av de största favoriterna och kommer att försvara sin EM-titel.

Förutom Duplantis kommer det också att finnas flera andra svenska deltagare som har potential att nå framgång i tävlingen. Khaddi Sagnia, Thobias Montler, Perseus Karlström, Daniel Ståhl och Simon Pettersson är några av de svenska medaljhopp som kommer att delta i Stavhopp EM 2022.

Om du inte har möjlighet att vara på plats i München kan du följa tävlingarna via TV-sändning på SVT och SVT Play. Detta ger dig möjlighet att uppleva spänningen och dramatiken i stavhoppstävlingen hemifrån.

Så se till att markera datumet i din kalender och se fram emot en spännande och actionfylld tävling när Stavhopp EM 2022 äger rum i München. Missa inte chansen att se de bästa stavhopparna i Europa tävla om titeln som mästare.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om stavhopp EM 2022:

När och var kommer stavhopp EM 2022 att äga rum?

EM i friidrott 2022 kommer att äga rum i München från den 15:e augusti till den 21:a augusti. Evenemangen kommer att hållas på Olympiastadion i München.

Kommer Armand Duplantis att delta i EM i stavhopp?

Ja, Armand Duplantis, den svenska stavhopparen, kommer att delta i EM för att försvara sin titel.

När kommer Armand Duplantis att tävla i stavhopp under EM?

Armand Duplantis kommer att tävla i stavhoppskvalet på torsdag den 18:e augusti kl. 10:50. Finalen kommer att äga rum på lördag den 20:e augusti kl. 20:05.

Vilka andra svenska medaljhopp finns det under EM?

Förutom Armand Duplantis finns det flera svenska medaljhopp, inklusive Khaddi Sagnia, Thobias Montler, Perseus Karlström, Daniel Ståhl och Simon Pettersson.

Kommer EM i friidrott att sändas på TV?

Ja, EM i friidrott kommer att sändas på SVT och SVT Play som en del av EM-veckan.

Läs också
Senaste

Läs också