Casino & Betting för alla. Vi guidar dig i Gambling-Djungeln!

mellanmål med hummus och grönsakspinnar

5 fettsnåla mellanmål för motionärer

Kost är en viktig del av din träning och motion och att välja rätt mellanmål kan hjälpa dig att nå dina träningsmål på ett hälsosamt sätt. Här är fem fettsnåla mellanmål för motionärer som ger energi och näringsämnen utan att lägga till onödiga kalorier.

Grönsaksstavar med hummus

Grönsaker är en utmärkt källa till vitaminer, mineraler och fiber och hummus ger en hälsosam dos av protein och nyttiga fetter. För att göra detta mellanmål enkelt att ta med dig, förbered grönsaksstavar som morötter, paprika, gurka eller selleri i en lufttät behållare och ta med en liten behållare med själva hummusen.

Grekisk yoghurt med bär

Grekisk yoghurt är rik på protein och lite fett, vilket gör det till en bra bas för ett melanmål. Du kan också tillsätta en näve bär för att lägga till söthet och en dos av antioxidanter. Blåbär, hallon, jordgubbar och svarta vinbär fungerar även de bra.

Keso med frukt

Keso är en annan källa till protein och kan varieras genom att tillsätta olika typer av frukt. Ananas, kiwi, mango och bär fungerar alla bra med keso. Tänk på att välja frukt som inte innehåller för mycket socker för att hålla mellanmålet hälsosamt.

Havregrynsgröt med mandlar och bär

Havregrynsgröt är en annan bra källa till fiber och kolhydrater som ger energi. Tillsätt några mandlar för lite crunch och protein och bär för smak och antioxidanter. Förbered gröt på morgonen eller kvällen innan och ta med den i en termos för att hålla den varm.

Banan med jordnötssmör

En banan är en utmärkt källa till kolhydrater och kalium som hjälper till att reglera blodtrycket, vilket är en extra fördel om du är pensionär. Tillsätt en matsked jordnötssmör för att lägga till protein och lite fett. Jordnötssmör är också rikt på magnesium, vilket kan bidra till att minska exempelvis muskelkramp.

Sammanfattning

Att välja rätt mellanmål kan hjälpa dig att nå dina träningsmål på ett hälsosamt sätt. Genom att välja fettsnåla alternativ som är rika på protein, fiber och nyttiga kolhydrater kan du få i dig viktiga näringsämnen och energi mellan måltider.

Du kan hitta fler goda Mellanmålsrecept på den här sidan. Grönsaksstavar med hummus, grekisk yoghurt med bär, keso med frukt, havregrynsgröt med mandlar och bär och en banan med jordnötssmör är alla hälsosamma mellanmål som passar bra för motionärer.

Vanligt förekommande frågor (FAQ)

Är det verkligen viktigt att ha ett mellanmål när man tränar?

Ja, mellanmål kan vara en viktig del av kosthållningen för motionärer. Ett mellanmål kan hjälpa till att öka energinivån och fylla på kroppens näringsbehov, vilket kan bidra till att förbättra träningsprestationen.

Kan jag äta fettsnåla mellanmål även om jag inte tränar?

Ja, fettsnåla mellanmål är en hälsosam del av en balanserad kost oavsett om du tränar eller inte. Att välja mellanmål som är rika på protein, fiber och nyttiga kolhydrater kan bidra till att hålla blodsockernivåerna stabila och hålla dig mätt mellan måltider.

Kan jag äta för många mellanmål under dagen?

Ja, även om mellanmål är viktiga för att upprätthålla energinivån och hålla sig mätt mellan måltider, är det viktigt att inte överkonsumera kalorier under dagen. Försök att hålla dig till hälsosamma mellanmål och undvik att “överäta”. Om du är osäker på hur mycket du ska äta under dagen, kan du prata med en nutritionist för att få råd om din kosthållning.
Läs också
betta på ufc

Betta på ufc

UFC, eller Ultimate Fighting Championship, är en av världens mest populära och spännande kampsportsorganisationer. Med sina spektakulära matcher och stjärnspäckade fight card är det inte

Läs mer »
Senaste

Läs också