Casino & Betting för alla. Vi guidar dig i Gambling-Djungeln!

Hur många kalorier bränner man per dag utan träning?

Detta är en fråga som många människor ställer sig när de funderar på att gå ner i vikt eller förbättra sin hälsa. Även om träning är en av de mest effektiva sätten att öka förbränningen av kalorier, finns det också många andra faktorer som påverkar hur många kalorier vi bränner varje dag.

I denna artikel kommer vi att titta på vad som påverkar vår basalmetabolism, hur man kan öka sin kaloriförbränning utan träning, och några vanliga frågor om kaloriförbränning.

Snabba svare

Snabba svaret på frågan: Hur många kalorier bränner man per dag utan träning?

Per dag bränner du cirka 22 till 25 kcal per kilo utan att röra på dig, detta är minimum som kroppen kräver för att funka fullständigt.

Hur mycket kalorier bränner man på en dag?

Det rätta svaret är att det beror på hur mycket du rör på dig. Minsta möjliga förbränning är som ovan svar säger 22-25 kcal per kilo och dag. Vid normal aktivitet så bränner vi människor någonstans runt 33 – 37,5 kcal per kilo & dag.

Vad är basalmetabolism?

Basalmetabolism (BMR) är den mängd energi som kroppen förbrukar för att upprätthålla sina grundläggande livsprocesser, inklusive andning, cirkulation, matsmältning och celltillväxt och reparation. BMR är den största faktorn som påverkar hur många kalorier vi bränner varje dag.

Vår BMR beror på flera faktorer, inklusive ålder, kön, kroppssammansättning, hormonnivåer och genetiska faktorer. Män tenderar att ha högre BMR än kvinnor, eftersom de vanligtvis har mer muskelmassa och mindre kroppsfett. Äldre människor och personer med mindre muskelmassa har också en lägre BMR.

Du kanske också är intresserad av:  Träna med Träningsvärk - Allt du behöver veta

Hur kan man öka sin kaloriförbränning utan träning?

Det finns flera sätt att öka sin kaloriförbränning utan träning så som löpning, inklusive:

  1. Ät mer protein: Protein kräver mer energi att smälta och metabolisera än fett eller kolhydrater. Genom att äta mer protein kan man öka sin BMR och förbränna fler kalorier under dagen.
  2. Drick mer vatten: Vatten är viktigt för att kroppen ska kunna metabolisera och förbränna kalorier effektivt. Att dricka tillräckligt med vatten kan också minska hunger och öka energinivån.
  3. Sov ordentligt: Sömnbrist kan påverka hormonerna som reglerar aptiten och energinivån, vilket kan leda till en lägre BMR. Att få tillräckligt med sömn kan öka din kaloriförbränning och hjälpa dig att bränna fler kalorier under dagen.
  4. Ät mer fiber: Fiber är viktigt för att hålla matsmältningen frisk och reglera blodsockernivån. Mat som är rik på fiber kan också öka din kaloriförbränning.
  5. Stressa mindre: Höga stressnivåer kan påverka hormonerna som reglerar aptiten och metabolismen, vilket kan leda till en lägre BMR. Att hantera stress kan öka din kaloriförbränning och hjälpa dig att bränna fler kalorier under dagen.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man säga att BMR är den största faktorn som påverkar hur många kalorier bränner man per dag utan träning. Det finns många faktorer som påverkar vår BMR, inklusive ålder, kön, kroppssammansättning och hormonnivåer.

Även om träning är en av de mest effektiva sätten att öka kaloriförbränningen, finns det också många andra sätt att öka sin BMR utan träning. Att äta mer protein, dricka tillräckligt med vatten, få tillräckligt med sömn, äta mer fiber och hantera stress är alla viktiga sätt att öka sin kaloriförbränning.

Du kanske också är intresserad av:  Löpning: Teknik, träning och utrustning för en bättre löpning

Genom att fokusera på att öka sin BMR genom dessa metoder och samtidigt träna regelbundet och äta en balanserad kost kan man öka sin kaloriförbränning och förbättra sin hälsa på lång sikt. På IKNF.se så rekommenderar vi alltid en sund livsstil och träning för att din hälsa ska vara så bra som möjligt. På internet finns det idag en stor mängd tester och information om kosttillskott och träningsredskap som vi rekommenderar att du tar del av för att lära dig denna viktiga kunskap.

Läs också
biking sweden

Outdoor i Sverige

Introduktion Outdoor-aktiviteter i Sverige är en fantastisk möjlighet att upptäcka landets vackra natur och ge dig själv en utmaning. Från fjällvandringar till paddling på sjöar

Läs mer »
Senaste

Läs också