Casino & Betting för alla. Vi guidar dig i Gambling-Djungeln!

Program Em Friidrott Idag: Evenemang, Deltagare Och Schema

EM i friidrott 2022 ägde rum i München mellan den 15:e och 21:a augusti. Men vad händer idag? Vilka är de aktuella evenemangen, deltagarna och schemat? Det är precis vad den här artikeln handlar om. Vi kommer att ge dig all information du behöver för att hålla dig uppdaterad och informerad om vad som händer i friidrottsvärlden idag.

Evenemang

Det finns flera spännande evenemang som äger rum idag på EM i friidrott. Här är några av de mest framträdande:

Stavhopp

En av de mest populära grenarna inom friidrott är stavhopp. Idag kommer vi att få se några av världens bästa stavhoppare tävla om medaljer. Svenska stjärnan Armand Duplantis kommer att tävla i stavhoppsfinalen idag. Duplantis är känd för sin imponerande teknik och har tidigare slagit världsrekordet i stavhopp. Det blir definitivt en spännande tävling att följa med på.

Längdhopp

Längdhopp är en annan gren som kommer att äga rum idag. Khaddi Sagnia, en av Sveriges bästa längdhoppare, kommer att delta i tävlingen. Sagnia har tidigare visat imponerande prestationer och har potential att ta hem en medalj. Det kommer att bli intressant att se hur hon klarar sig idag.

Kastgrenar

Det finns också flera kastgrenar som äger rum idag. Daniel Ståhl och Simon Pettersson kommer att delta i diskuskastning respektive släggkastning. Båda dessa svenska idrottare har tidigare visat imponerande prestationer och har potential att ta hem medaljer idag. Det blir definitivt spännande att se hur de klarar sig i dagens tävlingar.

Övriga grenar

Förutom ovanstående grenar kommer det också att äga rum flera andra spännande tävlingar idag. Thobias Montler kommer att delta i längdhopp, medan Perseus Karlström kommer att tävla i hinderlöpning. Båda dessa svenska idrottare har tidigare visat sin talang och har potential att göra bra ifrån sig idag.

Deltagare

Förutom de svenska idrottarna finns det också många andra talangfulla deltagare från olika länder som kommer att tävla idag. Här är några av de mest framstående deltagarna:

 • Karsten Warholm (Norge) – hinderlöpning
 • Mondo Duplantis (USA) – stavhopp
 • Dina Asher-Smith (Storbritannien) – sprint
 • Sifan Hassan (Nederländerna) – medeldistans
 • Mariya Lasitskene (Ryssland) – höjdhopp

Dessa deltagare är bara några av de många talangfulla idrottarna som kommer att delta i dagens tävlingar. Det kommer att bli en tuff konkurrens och det blir spännande att se vilka som kommer att ta hem medaljer idag.

Schema

Här är det detaljerade schemat för dagens tävlingar:

 • 10:00 – Kval i längdhopp (herrar)
 • 10:30 – Kval i diskuskastning (damer)
 • 11:00 – Kval i släggkastning (herrar)
 • 12:00 – Kval i höjdhopp (damer)
 • 13:00 – Kval i hinderlöpning (herrar)
 • 14:00 – Semifinaler i sprint (damer)
 • 15:00 – Final i längdhopp (herrar)
 • 16:00 – Final i diskuskastning (damer)
 • 17:00 – Final i släggkastning (herrar)
 • 18:00 – Final i höjdhopp (damer)
 • 19:00 – Final i hinderlöpning (herrar)
 • 20:00 – Final i sprint (damer)

Detta är bara en del av dagens schema. Det kommer att vara en hel dag med spännande tävlingar och det är definitivt värt att följa med på.

Avslutning

Idag är det en spännande dag på EM i friidrott. Det finns flera evenemang att se fram emot, med många talangfulla deltagare från olika länder. Armand Duplantis, Khaddi Sagnia, Daniel Ståhl, Simon Pettersson och många andra svenska idrottare kommer att tävla idag och vi förväntar oss imponerande prestationer från dem.

Kom ihåg att alla tävlingar kommer att sändas på SVT och SVT Play, så du kan följa med på alla spännande händelser. Se till att hålla dig uppdaterad med tv-tider och program för varje dag av tävlingarna.

Så, om du är intresserad av friidrott och vill veta vad som händer på EM i friidrott idag, missa inte programmet. Det kommer att vara en dag fylld med spännande tävlingar och imponerande prestationer. Se till att du inte missar något och följ med på programmet EM friidrott idag.

Vanliga frågor och svar

Välkommen till vår FAQ-sektion om “program em friidrott idag”. Här hittar du svar på några vanliga frågor relaterade till tävlingarna. Läs vidare för att få reda på mer!

När och var kommer EM i friidrott att äga rum?

EM i friidrott 2022 kommer att äga rum i München mellan den 15:e och 21:a augusti.

Vilka svenska idrottare kommer att tävla i EM?

Armand Duplantis, den svenska stavhopparen, kommer att tävla i stavhoppskvalet den 18:e augusti klockan 10:50 och finalen kommer att äga rum den 20:e augusti klockan 20:05. Andra svenska medaljhopp inkluderar Khaddi Sagnia, Thobias Montler, Perseus Karlström, Daniel Ståhl och Simon Pettersson.

Var kan jag se tävlingarna?

Samtliga tävlingar kommer att sändas på SVT och SVT Play under hela EM-veckan. Det finns också information om tv-tider och program för varje dag av tävlingarna.

Finns det någon specifik tid för tävlingarna?

Ja, stavhoppskvalet med Armand Duplantis äger rum den 18:e augusti klockan 10:50 och finalen äger rum den 20:e augusti klockan 20:05. För mer detaljerad information om tiderna för övriga tävlingar, se det fullständiga programmet.

Var kan jag hitta det fullständiga programmet för tävlingarna?

Det fullständiga programmet för tävlingarna finns tillgängligt på SVT:s webbplats och SVT Play. Du kan också hitta information om tv-tider och program för varje dag av tävlingarna där.

Läs också
Senaste

Läs också