Casino & Betting för alla. Vi guidar dig i Gambling-Djungeln!

Panerad fisk main

Har du fått napp? Så här gör du Panerad Fisk

Panerad fisk är en populär rätt som är enkel att laga till hemma. Med rätt teknik kan du få en knaprig och välsmakande panering som passar perfekt till många olika sorters fisk. I den här artikeln kommer vi att gå igenom steg-för-steg hur du kan laga en läcker panerad fiskrätt hemma i ditt eget kök.

Vilken fisk ska man välja?

När du ska välja fisk att panera är det viktigt att tänka på vilken typ av fisk som passar bäst för detta ändamål. Vissa fiskar har en mjukare konsistens som gör det svårt att få en bra panering medan andra är perfekta för detta ändamål. Här är några tips på vilka fiskfiléer som fungerar bra att panera:

 • Torsk
 • Kolja
 • Sej
 • Rödspätta
 • Rödtunga
 • Sjötunga
 • Hälleflundra
 • Pangasius

Du kan köpa färsk eller fryst fisk på de flesta mataffärer och fiskaffärer. Om du vill ha färsk fisk är det bäst att köpa den samma dag som du ska tillaga den för att få bästa möjliga smak och konsistens. Annars fungerar fryst fisk också bra och är oftast lite billigare än färsk fisk. Tänk på att tina fisken ordentligt innan du panerar den för att undvika onödig vätska som kan påverka paneringen.

Förberedelser för panerad fisk

För att förbereda fisken inför paneringen behöver du först skölja och torka den ordentligt. Därefter kan du börja blanda ihop paneringen enligt följande:

 • I en djup tallrik blandar du mjöl, salt, svartpeppar, paprikapulver och vitlökspulver.
 • I en annan djup tallrik vispar du upp äggen tills de är väl blandade.
 • I en tredje djup tallrik häller du ut ströbrödet.

Att ha paneringen redo på detta sätt gör det enklare att arbeta med fisken och se till att den blir jämnt täckt med paneringen. Genom att använda mjöl, ägg och ströbröd som tre steg i paneringen kommer du att få en krispig och god yta på fisken när du steker den.

Panering

När du har förberett paneringen och fisken är det dags att börja panera den. Följ dessa steg för att panera fisken på rätt sätt:

 1. Doppa varje fiskfilé i mjölblandningen och se till att hela filén täcks med mjölblandningen.
 2. Skaka av överflödigt mjöl från fisken och se till att mjölet sitter fast ordentligt.
 3. Doppa sedan fisken i äggvispet och se till att hela filén täcks av ägg.
 4. Vänd fisken i ströbrödet så att det täcker hela filén och tryck lätt så att paneringen sitter fast ordentligt.
 5. Lägg den panerade fisken på en tallrik och upprepa processen med alla filéer tills alla är panerade.
Panerad fisk

Genom att följa dessa steg kommer paneringen att sitta fast ordentligt på fisken och ge den en härligt krispig yta när du steker den.

Stekning

Nu är det dags att steka den panerade fisken. Här är stegen att följa:

 1. Värm upp en stekpanna med lite olja på medelhög värme.
 2. När stekpannan är varm lägger du i fisken och steker den tills den är gyllenbrun på båda sidor. Det tar vanligtvis mellan 2-4 minuter per sida, beroende på tjockleken på filén.
 3. När fisken är genomstekt tar du bort den från stekpannan och lägger den på hushållspapper för att absorbera överflödig olja.
 4. Upprepa processen tills alla filéer är stekta.

Att steka fisken på rätt sätt är viktigt för att få en härligt krispig panering och en saftig fisk inuti. Var försiktig så att du inte översteker fisken, då den kan bli torr.

Servering av panerad fisk

 • För att få den bästa smakupplevelsen av en panerad fisk är det viktigt att servera den genast efter att den har stekts, så att den är varm och krispig. En fräsch sallad med vinägrett och kanske några rostade grönsaker på sidan passar perfekt till den panerade fisken och gör måltiden mer balanserad.
 • Om man vill variera sig kan man också prova att servera den panerade fisken med en potatissallad, coleslaw eller en klassisk remouladsås istället för potatismos.
 • När det gäller drycker som passar bra till den panerade fisken så är en kall öl eller ett glas vitt vin ett populärt val. För den som inte dricker alkohol kan en iskall läsk eller mineralvatten fungera lika bra.
Läs också
Senaste

Läs också