Casino & Betting för alla. Vi guidar dig i Gambling-Djungeln!

Vilka är Med i Melodifestivalen 2023? En Fullständig Lista

Denna långa och detaljerade artikel handlar om vilka artister som kommer att delta i Melodifestivalen 2023. Här kan du läsa allt om de olika artisterna och deras låtar samt få en inblick i den kommande musiktävlingen.

Melodifestivalen 2023 är den 63:e upplagan av Melodifestivalen, som fungerar som Sveriges urval till Eurovision Song Contest 2023. Tävlingen består av fyra semifinaler, en Andra chansen-runda och en final. Vinnaren av Melodifestivalen 2023 är Loreen med låten “Tattoo”, vilket markerar hennes andra seger i tävlingen. Evenemanget leds av Farah Abadi och Jesper Rönndahl. Arenorna som används för tävlingen är Scandinavium, Saab Arena, Sparbanken Lidköping Arena, Malmö Arena, Hägglunds Arena och Friends Arena. Totalt finns det 28 bidrag i tävlingen. SVT har bekräftat vilka artister som kommer att tävla i alla semifinaler i Melodifestivalen 2023. Den första semifinalen äger rum i Göteborg den 4 februari. De bekräftade artisterna för denna semifinal är Victor Crone, Rejhan, Loulou LaMotte, Eva Rydberg & Ewa Roos, Elov & Beny, Tone Sekelius och Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods. Den andra semifinalen kommer att hållas i Linköping den 11 februari. De bekräftade artisterna för denna semifinal är Wiktoria, Eden, Uje Brandelius, Theoz, Maria Sur, Tennessee Tears och Panetoz. Den tredje semifinalen äger rum i Lidköping den 18 februari. De bekräftade artisterna för denna semifinal är Marcus & Martinus, Melanie Wehbe och Ida-Lova. De återstående artisterna för den tredje och fjärde semifinalen kommer att tillkännages senare. Loreen har också bekräftat sin comeback i Melodifestivalen 2023. Detta är de viktigaste detaljerna om artisterna som deltar i Melodifestivalen 2023. Artikeln handlar om deltagarna i Melodifestivalen 2023. Följande viktig information kan sammanfattas:

 1. Loreen, vinnaren av Eurovision 2012, återvänder till Melodifestivalen med låten “Tattoo”. Detta blir hennes fjärde deltagande i tävlingen.
 2. Tiktok-skapaen Emil Henrohn gör sin debut i Melodifestivalen med låten “Mera mera mera”. Han siktar på att återinföra schlager-genren i tävlingen.
 3. Norska tvillingbröderna Marcus och Martinus kommer att delta med låten “Air”. De vann nyligen “Masked Singer” på TV4.
 4. Mello-veteranen Mariette kommer att tävla med låten “One day”. Detta blir hennes femte deltagande i Melodifestivalen.
 5. Gruppen Nordman återvänder också till Melodifestivalen med låten “Släpp alla sorger”.
 6. Artikeln ger en lista över alla deltagande artister i varje semifinal.

Loreen – En återkommande vinnare

Loreen är en av de mest framstående artisterna som har deltagit i Melodifestivalen. Hon vann Eurovision Song Contest 2012 med sin låt “Euphoria” och blev en internationell stjärna. Nu gör hon sin återkomst till Melodifestivalen 2023 med låten “Tattoo”. Detta blir hennes fjärde deltagande i tävlingen.

Loreens tidigare seger i Eurovision 2012 gjorde henne till en av Sveriges mest framgångsrika artister. Hennes unika röst och energiska scenframträdanden gjorde henne till en publikfavorit. Förväntningarna på henne inför Melodifestivalen 2023 är höga, och fansen ser fram emot att se vad hon har att erbjuda.

Emil Henrohn – Tiktok-skaparens debut

Emil Henrohn är en relativt nykomling i musikbranschen, men han har redan gjort sig ett namn som Tiktok-skapare. Nu gör han sin debut i Melodifestivalen 2023 med låten “Mera mera mera”. Emil har som mål att återinföra schlager-genren i tävlingen och skapa en unik och minnesvärd upplevelse för tittarna.

Emils deltagande i Melodifestivalen har väckt stor uppmärksamhet bland både fans och kritiker. Många är nyfikna på hur han kommer att överföra sin Tiktok-personlighet till scenen och om han kan leverera en stark låt och en minnesvärd framträdande.

Marcus och Martinus – Norska tvillingbröder

Marcus och Martinus är två norska tvillingbröder som har gjort sig kända genom sin musik och sina energiska scenframträdanden. De har tidigare vunnit “Masked Singer” på TV4 och har en stor och dedikerad fanbase. Nu gör de sin debut i Melodifestivalen 2023 med låten “Air”.

Marcus och Martinus har tidigare visat att de har talang och karisma på scenen, och förväntningarna på deras prestation i Melodifestivalen är höga. Fansen ser fram emot att se dem visa upp sin unika stil och energi i tävlingen.

Mariette – Mello-veteranen

Mariette är en av Melodifestivalens mest erfarna artister. Hon har tidigare deltagit i tävlingen fyra gånger och har blivit en publikfavorit med sina starka röster och känslomässiga framträdanden. Nu gör hon sitt femte deltagande i Melodifestivalen 2023 med låten “One day”.

Mariettes tidigare erfarenheter i tävlingen har gett henne en stor följarskara och många förväntar sig att hon kommer att leverera ännu en stark låt och ett minnesvärt framträdande. Hon har tidigare visat att hon har talang och karisma på scenen, och fansen ser fram emot att se vad hon har att erbjuda i Melodifestivalen 2023.

Nordman – Återkomsten av en grupp

Nordman är en svensk musikgrupp som har varit framgångsrik sedan 1990-talet. De har tidigare deltagit i Melodifestivalen och har blivit kända för sina starka låtar och engagerande framträdanden. Nu återvänder de till Melodifestivalen 2023 med låten “Släpp alla sorger”.

Nordmans deltagande i Melodifestivalen har väckt stor uppmärksamhet bland både fans och kritiker. Många är nyfikna på hur de kommer att leverera i tävlingen och om de kan återuppliva sin tidigare framgång. Förväntningarna är höga, och fansen ser fram emot att se dem på scenen igen.

Översikt av deltagarna i varje semifinal

Första semifinalen i Göteborg

Den första semifinalen i Göteborg äger rum den 4 februari och kommer att vara en spännande start på Melodifestivalen 2023. Följande artister kommer att tävla i denna semifinal:

 • Victor Crone
 • Rejhan
 • Loulou LaMotte
 • Eva Rydberg & Ewa Roos
 • Elov & Beny
 • Tone Sekelius
 • Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods

Dessa artister kommer att ge allt på scenen och kämpa om en plats i finalen.

Andra semifinalen i Linköping

Den andra semifinalen i Linköping äger rum den 11 februari och kommer att vara en spännande fortsättning på Melodifestivalen 2023. Följande artister kommer att tävla i denna semifinal:

 • Wiktoria
 • Eden
 • Uje Brandelius
 • Theoz
 • Maria Sur
 • Tennessee Tears
 • Panetoz

Dessa artister kommer att visa upp sin talang och kämpa om en plats i finalen.

Tredje semifinalen i Lidköping

Den tredje semifinalen i Lidköping äger rum den 18 februari och kommer att vara en spännande fortsättning på Melodifestivalen 2023. Följande artister kommer att tävla i denna semifinal:

 • Marcus & Martinus
 • Melanie Wehbe
 • Ida-Lova

Dessa artister kommer att ge allt på scenen och kämpa om en plats i finalen.

Fjärde semifinalen

Information om de deltagande artisterna i den fjärde semifinalen kommer att uppdateras senare. Detta är en semifinal som fansen ser fram emot med spänning.

Sammanfattning och slutsats

I denna artikel har vi gått igenom vilka artister som kommer att delta i Melodifestivalen 2023. Vi har diskuterat Loreens återkomst till tävlingen, Emil Henrohns debut, Marcus och Martinus deltagande, Mariettes femte deltagande och Nordmans återkomst. Vi har också gett en översikt över deltagarna i varje semifinal. Melodifestivalen 2023 kommer att vara en spännande musiktävling med en rad talangfulla artister som kommer att kämpa om segern. Vilka är med i Melodifestivalen 2023? Det finns många spännande artister att se fram emot och vi ser fram emot att följa tävlingen och se vilken artist som kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2023.

Källa

Melodifestivalen 2023 Insights

Läs också
Senaste

Läs också