Casino & Betting för alla. Vi guidar dig i Gambling-Djungeln!

Program Friidrotts Em 2022: Schema Och Evenemang För Det Prestigefyllda Mästerskapet

Detta är en artikel om programmet och TV-schema för Europamästerskapen i friidrott (EM i friidrott) 2022. Mästerskapen kommer att äga rum i München från den 15:e augusti till den 21:a augusti. Armand Duplantis, den svenska stavhopparen, kommer att försvara sin titel. Evenemangen kommer att sändas på SVT och SVT Play. Andra svenska idrottare att hålla utkik efter inkluderar Khaddi Sagnia, Thobias Montler, Perseus Karlström, Daniel Ståhl och Simon Pettersson. Artikeln ger en detaljerad programöversikt över evenemangen, inklusive datum och tider för Duplantis tävlingar. Den nämner också TV-kanalerna som kommer att sända mästerskapen.

Europamästerskapen i friidrott är ett av de mest prestigefyllda evenemangen inom friidrotten. Det är en tävling där Europas bästa idrottare samlas för att tävla mot varandra och visa upp sin talang och styrka. EM i friidrott 2022 kommer att äga rum i München, Tyskland, och förväntas locka en stor publik och tittarskara.

Armand Duplantis: Den svenska stavhopparens försvar av sin titel

En av de mest framstående svenska idrottarna som kommer att delta i EM i friidrott 2022 är Armand Duplantis. Duplantis är en världsrekordhållare och regerande mästare i stavhopp. Han kommer att försvara sin titel och förväntas vara en av de största attraktionerna under mästerskapen.

Duplantis, som är född och uppvuxen i USA med en svensk mor och amerikansk far, representerar Sverige i internationella tävlingar. Han har imponerat på friidrottsvärlden med sin teknik och förmåga att hoppa höga höjder. Under EM i friidrott 2022 kommer han att vara en av favoriterna att ta hem guldet i stavhopp.

Andra svenska idrottare att hålla utkik efter

Förutom Armand Duplantis finns det flera andra svenska idrottare som kommer att delta i EM i friidrott 2022 och som har potential att göra bra ifrån sig. Här är några namn att hålla utkik efter:

 • Khaddi Sagnia: En duktig längdhoppare som har visat stor potential. Hon har tidigare tagit medaljer i internationella tävlingar och förväntas göra en stark insats under EM i friidrott 2022.
 • Thobias Montler: En talangfull trestegshoppare som har imponerat med sina prestationer. Han har potential att nå långt i tävlingen och kan vara en stark medaljhoppare.
 • Perseus Karlström: En medeldistanslöpare som har visat god form och snabbhet. Han kommer att delta i 800 meter och har potential att göra en stark insats.
 • Daniel Ståhl: En kastare som är specialiserad på diskuskastning. Ståhl har tidigare tagit medaljer i internationella tävlingar och förväntas vara en stark konkurrent under EM i friidrott 2022.
 • Simon Pettersson: En kastare som tävlar i spjutkastning. Pettersson har imponerat med sina kast och har potential att göra bra ifrån sig under mästerskapen.

Dessa svenska idrottare representerar landet med stolthet och förväntas göra en stark insats under EM i friidrott 2022. De kommer att vara värda att hålla ögonen på under tävlingarna.

Detaljerat program för EM i friidrott 2022

EM i friidrott 2022 kommer att pågå i sju dagar, från den 15:e augusti till den 21:a augusti. Under dessa dagar kommer det att vara en rad olika evenemang och tävlingar som kommer att äga rum på olika arenor runt om i München. Här är en detaljerad översikt över programmet för mästerskapet:

 • 15:e augusti: Tävlingarna inleds med kvalificeringsrundor för olika grenar, inklusive löpning, hoppning och kastning.
 • 16:e augusti: Finalerna för flera grenar äger rum, inklusive längdhopp, trestegshopp och diskuskastning.
 • 17:e augusti: Det är dags för finalerna i flera löpargrenar, inklusive 100 meter, 400 meter och 1500 meter.
 • 18:e augusti: Stavhoppet, en av de mest spännande grenarna, har sina kvalificeringsrundor och finalen äger rum senare på kvällen.
 • 19:e augusti: Det är dags för finalerna i flera kastgrenar, inklusive spjutkastning och släggkastning.
 • 20:e augusti: Finalerna för flera medeldistansgrenar äger rum, inklusive 800 meter och 5000 meter.
 • 21:a augusti: Mästerskapet avslutas med finalerna i de sista grenarna, inklusive 4×100 meter stafett och maraton.

Detta är bara en översikt över programmet för EM i friidrott 2022. Det kommer att finnas många fler grenar och tävlingar som äger rum under dessa dagar. För att få en mer detaljerad översikt över programmet och tiderna för varje gren kan tittarna besöka EM i friidrotts officiella webbplats eller använda SVT:s TV-schema för att se när de olika tävlingarna kommer att sändas.

TV-sändningar av EM i friidrott 2022

För de som inte har möjlighet att vara på plats i München för att se tävlingarna live kommer det att finnas möjlighet att följa mästerskapet via TV-sändningar. SVT, Sveriges Television, kommer att sända tävlingarna på sina kanaler och via sin streamingtjänst SVT Play.

SVT är Sveriges största TV-bolag och har lång erfarenhet av att sända sportevenemang. De kommer att erbjuda omfattande täckning av EM i friidrott 2022 och sända de mest spännande tävlingarna och finalerna. Tittarna kommer att kunna följa svenska idrottare som Armand Duplantis och andra stjärnor när de tävlar om medaljer och ära.

För att få reda på exakta sändningstider och kanaler kan tittarna besöka SVT:s webbplats eller använda SVT Play för att se det fullständiga TV-schemat för EM i friidrott 2022. Det kommer att finnas möjlighet att se tävlingarna live eller i efterhand via streamingtjänsten.

Sammanfattning

EM i friidrott 2022 är ett av de mest prestigefyllda evenemangen inom friidrotten. Det kommer att äga rum i München och locka Europas bästa idrottare. Svenska idrottare som Armand Duplantis, Khaddi Sagnia, Thobias Montler, Perseus Karlström, Daniel Ståhl och Simon Pettersson kommer att delta och förväntas göra bra ifrån sig.

Programmet för EM i friidrott 2022 sträcker sig över sju dagar och innehåller en rad olika grenar och tävlingar. Det kommer att finnas möjlighet att följa tävlingarna via TV-sändningar på SVT och SVT Play. Tittarna kan besöka SVT:s webbplats eller använda SVT Play för att få reda på exakta sändningstider och kanaler.

EM i friidrott 2022 kommer att vara en spännande och prestigefylld tävling. Det är ett evenemang som inte får missas av friidrottsentusiaster och idrottsfans. Så se till att följa med i programmet och se svenska idrottare som Armand Duplantis tävla om medaljer och ära under EM i friidrott 2022.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar relaterade till programmet för friidrotts-EM 2022. Läs vidare för att få mer information om evenemanget och hur du kan följa det på TV.

När äger friidrotts-EM 2022 rum?

Friidrotts-EM 2022 äger rum från den 15:e augusti till den 21:a augusti.

Vilka svenska idrottare kommer att delta i friidrotts-EM 2022?

Några svenska idrottare att hålla utkik efter under friidrotts-EM 2022 inkluderar Khaddi Sagnia, Thobias Montler, Perseus Karlström, Daniel Ståhl och Simon Pettersson.

Vilken kanal kommer att sända friidrotts-EM 2022?

Friidrotts-EM 2022 kommer att sändas på SVT och SVT Play.

Vem är den svenska idrottaren som försvarar sin titel i stavhopp?

Armand Duplantis, den svenska stavhopparen, kommer att försvara sin titel under friidrotts-EM 2022.

Läs också
Senaste

Läs också